löfven saudiarabien

Huvudskälet till Löfvens resa til Saudiarabien uppge vara familjen Wallenbergs vilja att "mjuka upp" restriktionerna kring vapenhandeln med landet. Riyadh. Situationen för kvinnor i Saudiarabien är på väg att bli bättre. Jämställdheten utvecklas åt rätt håll, menar statsminister Stefan Löfven efter sitt första möte i Saudiarabien. ”Riktningen är rätt. Om man ökar antalet kvinnor på arbetsmarknaden och ger kvinnor mer möjligheter över lag så är det rätt. Statsminister Stefan Löfven (S) har nu inlett sitt omstridda besök i Saudiarabien.

Löfven saudiarabien - man kpt

Många skickade också brev till kung Salman med samma uppmaning. Saudiarabien och Sverige - det förstår ju vem som helst att det är en helt annan historik, kultur och religionen har en helt annan roll än i Sverige. Löfven vägrar tala om på vilken nivå samtalen förts eller ens om det är med företrädare för kungafamiljen eller regeringen men enligt uppgift har frågan kommit upp i flera möten. Nog för att utrikespolitik är känsligt. Enligt regeringen innebär rollen i säkerhetsrådet, som inleds med att Sverige blir ordförande, att det inte går att låta bli att tala med viktiga aktörer, oavsett vilka de är. Utrikesminister Margot Wallström S stod för en del av rabaldret. The Square nominerad till en Golden Globe Kan vinna bästa icke-engelskspråkiga film. Sedan dess har flera handelsdelegationer varit på plats i Saudiarabien och det finns bland annat ett svensk- saudiskt affärsråd. I maj förra året — löfven saudiarabien ett par månader efter regeringens beslut om att stoppa det militära samarbetsavtalet — reste han dit i sällskap med just Marcus Wallenberg. Så kan du lära dig att napp med namn Sätt på ljudet och få bästa tipsen från SM. Trycket har varit stort på Löfven att lyfta kvinnofrågan trots att resans agenda var export och handel. Bland de som hållits reprimand planeringen finns vice statsministern Isabella Lövin.

Löfven saudiarabien - The

Redan den 19 januari förra året kallade hon upp den saudiske ambassadören i Sverige för att protestera mot den offentliga piskningen av bloggaren Raif Badawi — och sa efteråt:. Vårvintern rasade de diplomatiska relationerna mellan Sverige och Saudiarabien samman inför öppen ridå. Löfven besökte Saudiarabien på uppdrag av det svenska näringslivet som hoppas kunna göra lukrativa affärer med den islamska oljerika diktaturen. Boqvist om stora oron efter skadan - Succén för Zlatans söner: Bra att veta till nästa val. löfven saudiarabien